Станишев обаче допълни, че проверки са били правени за министри, заместник-министри и висши държавни чиновници, за които е имало сигнали за корупция, предаде Дарик. Всяка оперативна информация, която съм получавал, но това е оперативна информация, съм разпореждал за проверка, но такъв доклад за корумпирани министри при мен не е постъпвал, а ако е написан някакъв доклад до новия министър-председател, би трябвало да го попитате него, каза Станишев.
Би било странно един министър-председател да не е информиран. Това коментира пред БНТ бившият говорител на ДАНС Зоя Димитрова по повод твърдението на екс-премиера Сергей Станишев, че не разполага с доклад на ДАНС за корумпирани министри.
Според Димитрова ставало въпрос за рутинна работа на ДАНС, за рутинен 6-месечен отчетен доклад за работата на Агенцията. Нормално е всеки министър-председател, независимо кой е той, да бъде информиран, каза още тя.
В предаването „Нека говорят ... с Росен Петров" Станишев очерта основните опасности според него пред новото управление: Първо, липса на приемственост, а това е опасно. Второ, липса засега на компетентност. И трето, липса на управленска програма и антикризисни действия, защото не може, два месеца минаха, нищо няма, заяви Станишев.
Парламентът за месец и половина работа е приел един закон. БСП е малцинство, ние не формулираме дневния ред, каза още екс премиерът. За месец и половина предишният парламент нямаше мнозинство, но за този период от време -  до 3-ти септември, прие 30 закона, от които 10 на второ четене, допълни лидерът на БСП.
В отговор на въпрос какво е загубил в личен план с това, че се е наел да бъдете премиер, Станишев отговори така: Загубих много, защото, когато човек поеме такъв кръст, много се лишава в личен план, като човешки отношения, като приятелства, като свободно време, но придобива изключително много неща като опит - житейски, политически, управленски. Най-ценното, което смятам, че съм придобил, това е възможността все пак да свършиш работа.