Причината е, че мениджмънта в дружеството не е предприел адекватни мерки и е бездействал за да намали загубите на компанията за първите шест месеца на тази година, предаде "Дневник".
НЕК отчете загуба от 42.2 млн. лв. Ръководството на компанията продължава да изтъква, че продава на загуба електроенергия на вътрешния пазар. То не е предприело необходимите действия и е задълбочило проблема с бездействието си, обясни зам.-председателя на съвета на директорите на БЕХ Тенчо Попов.
Прогнозите на дружеството са до края на годината загубата ще достигне 76 млн. лв. Тенчо Попов изтъкна, че не зависимо от намалението продажби на електроенергия заради рецесията, ръководството е съкратило разходите с едва 2%. Не са съкратили онези разходи, които влизат в цената на електроенергията. Не може едно дружество да се оправда с цената, не забелязваме никакви действия, каза още Попов.
Междувременно от БЕХ посочиха, че оставката на изпълнителният директор на АЕЦ"Козлодуй" Иван Генов е факт и ще бъде разгледана от съвета на директорите.
Вижте видео