Това обяви министърът на финансите Симеон Дянков при представянето на новото ръководство на агенцията, цитиран от  "Фокус". Танов заема мястото на досегашния шеф на митниците Христо Кулишев и вече е официално встъпил в длъжност.
Министър-председателят Бойко Борисов е поставил вече няколко задачи пред Ваньо Танов, като, по думите на финансовия министър, сред тях са прекратяване на контрабандните канали, прозрачност, пълна проверка на публикациите за нарушенията в агенцията. Според министъра в митниците има много неизползвани възможности за увеличаване на приходите и това ще е главната задача на Танов.
Дянков уточни, че той е предложил Кулишев да бъде сменен с Танов, с когото се запознал скоро, след като в последните няколко месеца се срещал с най-добрите експерти в различни насоки в България. Дянков обясни, че се е запознал с досието на Танов и каза: „Точно такъв човек може успешно да се справи с многото проблеми в митниците и да помогне за постигане на баланс в бюджета”.
Напусналият по собствено желание шеф на ГДБОП не успя като кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но стана общински съветник от партията на Бойко Борисов.
В изказването си днес Ваньо Танов обяви, че опитът му в ГДБОП ще му позволи нещата в българските митници да се променят и да тръгнат в по-добра насока. Той обясни, че все още не знае кои ще бъдат неговите заместници в агенцията и че предстои да бъдат избрани.
Споразумение за взаимодействие и обмен на информация между Националната агенция за приходите (НАП) и Агенция "Митници" бе подписано днес в Министерството на финансите. "В България от шест години има проект за създаване на система за обмен на данни между НАП и Агенция "Митници", а реално до този момент това не е станало", обясни министърът на финансите Симеон Дянков, цитиран от БТА ( Виж линка - Данъчни и митници с обща система).