Четирима са арестувани при зрелищна акция на полицията и на ДАНС в Пловдив. Това стана след като специалните полицейски служби и тежковъоръжени служители на МВР и ДАНС блокираха бул. "Марица-север" и района зад "Град хотел Пловдив" на обяд.

Към 14.00 ч. бял автомобил с разградска регистрация е спрян и обграден. В колата са пътували двама мъже на видима възраст 30-40 г. Те са арестувани, а от багажника на колата е изваден куфар с документи, предаде NOVA. 

Кадри от мястото показват полицейски бусове и маскирани полицаи с палки и оръжия в радиус от 300 метра.

Очевидци разказват, че са задържани млади мъже край химическите тоалетни на булеварда. Сред арестуваните има и италиански граждани.

Операцията е по линия на трансграничната престъпност се провежда в града, бяха лаконични от МВР. Действията са съвместни с няколко служби извън министерството и не дадоха повече подробности.

По непотвърдена информация тя е свързана с пране на пари в особено големи размери. Извършват се обиски както в Пловдив, така и в Разград и Варна.

Plovdiv24.bg съобщава, че арестите са извършени за търговия с трюфели и източване на ДДС. Претърсват се офиси на италиански бизнесмени, опериращи в Пловдив и региона.

Не се изключва да има и още арести.

Очаква се в утрешния ден институциите да дадат повече данни по случая.