Зимната програма за 2022 година на летище Пловдив започна с нови чартърни полети, като първа е програмата от Турция. Това съобщиха от Съвета на директорите на пловдивското летище.

Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се изпълняват от авиокомпанията "СънЕкспрес" (SunExpress). Чартърните полети са общо осем на брой и ще продължат до началото на февруари. Председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов допълни, че пред финал са и разговорите за линията Анталия - Бурса - Пловдив.

Втората чартърна програма е от Белфаст, Северна Ирландия, която ще започне на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се изпълняват от авиокомпанията "Джет2" (Jet2).

"Туристите, които ще бъдат привлечени от тези програми, са основно за зимните ни курорти. Това е добър признак за зимния туризъм у нас", коментира Ангелов. За БТА Дойчин Ангелов припомни, че редовните полети на летище Пловдив са 14 на седмица. В момента има редовни полети до лондонските летища Лутън и Станстед, германските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.