Фонтанът в кръговото на Водната палата ще бъде монтиран до края на месец май, по думи на кметът на район "Централен" - Георги Стаменов. Съоръжението беше демонтирано в края на септември 2022 година, като премахването на декоративното оборудване бе наложено заради реализацията на огромния инфраструктурен план - Пробива под Водната палата. 

Демонтирането на фонтана бе първа стъпка от премахването на кръговото кръстовище, но в края на изминалата година след редица протести пловдивчани, които бяха против извършването на пробива, общинският съвет взе решение проектът окончателно да бъде прекратен.

На 19 декември единодушно всички съветници гласуваха варианта договорът с фирмата-изпълнител да бъде прекратен и този проект да не се изпълнява. От ОП "Градини и паркове", са заявили пред TrafficNews, че демонтирането на съоръжението е било извършено от тях, като всички части са съхранени в базата им. От предприятието добавиха, че няма как да извършват монтирането на фонтана, но ще възстановят всичката растителност, която беше отстранена заради проекта.

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов коментира пред медията ни, че след като приключат ремонтните дейности и възстановяването на участъка, който бе разбит в района, ще бъдат поставени помпите и арматурата, за да може фонтанът да започне да функционира, като това ще се случи през април или май месец.