Многоетажен паркинг и парк ще бъдат изградени в пловдивските райони "Северен" и "Централен". Това съобщиха пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев и кметовете на "Северен" Ральо Ралев и на "Централен" Георги Стаменов.

Пететажен паркинг с капацитет за 120 автомобила ще бъде построен в район "Северен", на мястото на бившия ресторант Веселото село, на второто кръгово кръстовище на Панаира. Теренът от площ 800 квадратни метра е общински и в момента се ползва за паркиране на коли, каза Ралев. Идеята е на мястото освен многоетажен паркинг да бъде изградена и пасарелка над кръговото кръстовище, която ще осигури директна връзка на паркинга с бъдещата сграда на районната администрация на "Северен". Това ще наложи и ново проектиране на сградата, предвидена за кметство на Северен, поясни кметът Иван Тотев.

Пред журналистите кметът на "Централен" Георги Стаменов представи и проект за изграждането на нов парк, фитнес на открито и зона за паркиране, в близост на кръстовището на булевардите "Източен" и "Княгиня Мария Луиза", на стойност 200 000 лева.