На специална церемонияв Пловдив беше валидирана и пусната в употреба пощенска марка "110 години Ботев Пловдив". Събитието бе част от тържествата, с които се отбелязва 110-годишнината от основаването на "жълто-черния" футболен клуб.

Официалното валидиране на марката бе направено от легендата от шампионския отбор на Ботев през 1967 година Иван Глухчев, членът на Сдружение "ПФК Ботев" Рашко Стоянов и Дияна Ранчева от Български пощи.

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. На нея е изобразен вторият шампионски отбор на Ботев (Пловдив) от 1967-а. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба бе почетена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България.

Снимка: БТА

"Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината на клуба пощенска марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев (Пловдив) от 1929 година. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион "Христо Ботев", наричан от феновете "Колежа", коментираха от Сдружение "ПФК Ботев", което е инициатор на събитието.

Снимка: БТА

От Български пощи обявиха, че са пуснати 5500 марки "110 години Ботев Пловдив" на цена от 3,30 лева за брой.

Снимка: БТА