Кирил Рашков и съпругата му бяха признати за виновни в това, че през периода 2003 г. - 2011 г. в Пловдив, в качеството си на физически лица са избегнали установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери - 267 320 лв. Те са внесени в бюджета заедно с лихвите, възлизащи на 213 460 лв., съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

За извършеното престъпление Кирил Рашков беше осъден на две години лишаване от свобода и глоба в размер на 800 лв. Съдът кумулира наложените му наказания по предишните две осъждания заедно с настоящото и му наложи едно общо - най-тежко наказание, в размер на две години и шест месеца лишаване от свобода.

Съдът наложи на Кирил Рашков и обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по местоживеене на подсъдимия.

За извършеното престъпление Костадинка Рашкова беше осъдена на административно наказание глоба в размер на 3000 лв., като се освобождава от наказателна отговорност.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица.
Подсъдимите признават изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение, поради което се налага по-ниско наказание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Данъчната ревизия на физическите лица от фамилия Рашкови и свързаните с тях фирми стартира след събитията през септември 2011 г. в Катуница.  Тогава под обществен натиск и протести след смъртта на 19-годишния Ангел Петров от селото властите се задействаха да проверят какви са били доходите на ромската фамилия през годините и какъв е произходът на техните пари.  Прокуратурата внесе в съда обвинителният акт за укриване на данъци миналия месец.

В момента Цар Киро е в затвора, където излежава присъда за заплаха за убийство на Веселин Христов, роднина на прегазения Ангел от Катуница.

През 2012 г.  Рашков бе осъден на година и два месеца лишаване от свобода и обществено порицание за това, че е извършил непристойни действия, като е показал среден пръст и изрекъл псувни спрямо жители на Катуница и журналисти на 8 декември 2011 г.
На практика обаче ромският бос получи единствено порицание, тъй като вече бе влязла в сила по-тежката ефективна присъда - за закана за убийство, в размер на 3 години и 6 месеца.