Ново парково пространство ще бъде изградено между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Източен", където миналата година бяха премахнати стари временни постройки. Днес проектът за облагородяването на зоната бе представен от кмета на район "Централен" Георги Стаменов в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев. Мястото ще бъде облагородено, след като бъде отстранена компрометирана опасна постройка. Предвижда се да бъдат изградени места за спиране и паркиране на автомобили за удобство на живеещите в съседство граждани.

Новият парк ще бъде естествено продължение на съществуващата вече зелена зона с детска площадка откъм бул. "Източен". В него ще има лабиринт и много зеленина. Ще бъдат оформени зони за различните възрастови групи -детска площадка, фитнес за открито, пейки с възможност за монтиране на стационарен шах и табла.

Ще бъде разширена поливната система на ОП "Градини и паркове", за да може растителността да се поддържа пълноценно. В целия район е предвидено и изграждането на осветление. Общата стойност на проекта е 200 хиляди лева.

На представянето на проекта присъстваха кметовете на районите "Източен" и "Северен" Николай Чунчуков и Ральо Ралев, както и директорите на общинските предприятия "Градини и паркове" и "Чистота" Стоян Алексиев и Иван Стоянов.