Две сестри са изведени невредими от пламъци, обхванали къща в асеновградското село Горнослав, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Пловдив. 

Сигналът е получен на спешния телефон 112 снощи около 21:30 часа. Три екипа огнеборци са изпратени от районната служба в Асеновград и от Пловдив. Полиция също е дошла на мястото на пожара.

Огънят е тръгнал от струпани дървен материал и хартия на двора. Той бързо обхванал мазето на къщата, пренесъл се по фасадата и етажите, достигнал и покрива, предаде БТА.

В сградата са били две жени - сестри, на 64 и 68 години, викали за помощ. Не успели да излязат, тъй като по-възрастната от тях била трудноподвижна, а другата се грижела за нея. Огнеборците ги извели от горящата къща и ги спасили от пламъците.

Жените не са сериозно пострадали. Оказана им е първа помощ, тъй като са се надишали с токсични пари. По-късно те са транспортирани в пловдивска болница за обстойни прегледи. Настанени са в токсикологията на УМБАЛ "Свети Георги".

Огнеборците са потушили огъня, като не са допуснали той да се пренесе и върху съседна къща.

Извършен е оглед на местопроизшествието. В РУ-Асеновград се разследват причините за инцидента. 

Образувано е досъдебно производство. Под наблюдение на районната прокуратура се изясняват обстоятелствата около запалването на огъня в село Горнослав.