Започна цялостен ремонт на пътя Карлово - Васил Левски, който е част от републиканската пътна мрежа.  За последните години трафикът по трасето се е увеличил драстично, а статистката отчита много пътни инциденти, предаде БНТ.

Участъкът Карлово - Васил Левски е единственият от държавния път, който не е ремонтиран през последните 30 години. От Агенция "Пътна инфраструктура" са констатирали много пукнатини на асфалта, а през зимата има проблеми с отводняването.

"Под пътя има изключително много водостоци и цялата вода се излива върху пътното платно. Наклоните вече са се променили от деформацията, задържа се вода", каза директорът на Агенция Пътна инфраструктура Йордан Калев.

"Това е участъкът с най-много пътно-транспортни произшествия, всеки ремонт, направен качествено в следващите 10 години, ще осигури с по-малко пътно-транспортни произшествия", надява се кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

От Областната управа също ще наблюдават ремонта на пътя.

"Неговата натовареност е към 6605 автомобила за 24 часатой служи като обходен път при ПТП-та на АМ Тракия", каза областният управител Дани Каназирева.

Ремонтът трябва да бъде завършен до средата на октомври. Той е на стойност 12 млн. лева.

До края на годината се очаква да бъде проектиран и участъка Певците - Карлово, който също е част от републиканския път.