Откриха ремонтирания булевард "Хаджи Димитър" в район "Западен" в Пловдив.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров посочи, че булевардът, който свързва централна гара и пробива "Модър-Царевец" се открива в срок, макар и да има детайли, които трябва да се завършат. "Все пак крайният срок е декември", каза той.

Вдясно автомобилите няма да могат да паркират, подчерта Димитров преди да пререже лентата официално.

Ремонтът започна през септември миналата година и е на стойност 5,5 милиона лева, каза зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Обектът се финансира с част от 30-милионния заем, в който се включва и проектът за пробива под Водната палата. Заемът е от Фонда за устойчиви градове.

Райчев допълни, че в проекта е предвидено премахването на паважната настилка и полагането на асфалтова, подмяна на осветлението, изграждането на зони за почивка и велоалея.

Ремонтът включва подмяна на цялата подземна инфраструктура, сред които водопроводът и сградните отклонения, каза кметът на града Здравко Димитров. Освен замяната на паважа с асфалтова настилка по уличните платна, ще има нови тротоари, улично LED осветление, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Поставени са антипаркинг колчета, изградена е велоалея, а бордюрите са с вградени отоци за дъждовна вода.

Облагородена е и алеята между двете платна.