Електрическите коли ще паркират безплатно в "Синя зона" в Пловдив и то без да е необходим стикер за удостоверяване. Това е едно от предложенията за промяна на Наредбата за паркиране, която ще гледа на следваща сесия Общинския съвет, обяви заместник-кметът Тодор Чонов.

"Правим няколко предложения до общинските съветници за промяни в Наредбата за условията за паркиране. Едно от съществените неща е, че допълваме чл. 19, като дописваме изцяло електрическите автомобили със зелен регистрационен номер да паркират безплатно, без да е необходим стикер. Тъй като отскоро се появиха новите зелени номера за изцяло електрическите автомобили, допреди това от ОП "Паркиране и репатриране" всеки собственик си набавяше стикер, който удостоверяваше, че автомобилът е електрически. Сега самият факт, че има зелен регистрационен номер, автомобилът ще може да паркира навсякъде в зоните за платено паркиране, без необходимите стикери и всякаква друга административна тежест ", обясни Тодор Чонов.

Другото предложение касае разширяване на зоната за платено паркиране с още няколко улици. Това са булевард "Свобода" - в участъка между улиците "Копривщица" и "Царевец", улиците "Генерал Данаил Николаев", "Лейди Странгфорд", "Пейо Яворов" и "Янко Сакъзов".