Шофьор, създал изключително рискова ситуация на главен път Пловдив-Хасково, е задържан в полицията в Първомай. Действията на служителите на реда последвали веднага след публикация в социалната мрежа вчера. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Пловдив. Водачът е със 7 акта и 21 фиша.

Около 14:30 ч. водач споделил клип от видеорегистратора на своя автомобил, от който се вижда как БМВ се движи с много висока скорост на прав участък между Първомай и с. Бяла река. В даден момент въпросната кола започва да изпреварва камион и за секунди се разминава с насрещно движещия се автомобил, преминавайки вляво по банкета. В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била много голяма, а за участвалите в нея водачи и изключително стресова, коментират от полицията.

Три часа след преглед на кадрите полицаите от Първомай установили самоличността на шофьора на БМВ-то, написа БТА. Той е 26-годишен местен жител, със системни нарушения на пътя и множество наложени административни наказания. Задържан е за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Ръководството на ОД на МВР-Пловдив използва случая да информира гражданите, че служителите на реда активно се запознават с публикациите във всички информационни източници, в т.ч. социални мрежи и медии, в които се представят данни за пътни нарушения и престъпления. Апелът към гражданите е с предимство да подават своите сигнали на тел. 112, за да може полицията да взема своевременни мерки.