Семейство от Пловдив дарява пари от сватбата си на студент по медицина. Елизар и Лилия Цветкови ще подпомогнат студент от Медицинския университет в града с еднократна стипендия от 1000 лв. Двамата помолили гостите си вместо да купуват цветя, да им дадат пари за обучение на бъдещ лекар.

Самият Елизар Цветков е завършил медицина в университета в Пловдив. В момента специализира неврология в Германия. Идеята да заменят цветята за празника със средства в помощ на студент е на Лилия.

"Аз много обичам цветя, все пак съм агроном, но това щяха да бъдат едни 800 в случая лева, които щяха да бъдат изхвърлени, а така ние ще ги дадем на някой млад човек", казва Лилия Цветкова пред БНТ.

Освен стипендия, младото семейство е готово да поеме и двуседмичен стаж в Германия в болницата, в която специализира Елизар.

"Самата стипендия в момента ги организираме и набираме кандидатурите и ще решим кога точно да бъде дадена", уточни Елизар Цветков.

Млада двойка търси изявен студент, който иска да учи и е добър в специалността си.

"Може да бъде студент по фармация или стоматология", казва Елизар Цветков.

В края на май семейство Цветкови планират да се завърнат в Пловдив и лично да дарят средствата на избрания от тях студент. Желанието им е да помагат и в бъдеще, а благородният жест да отключи щедростта и у хората с финансови възможности.