Целият булевард "Христо Ботев" в зоната около Централна гара ще бъде затворен напролет официално, съобщи кметът Здравко Димитров пред журналисти, заедно със своите заместници по транспорт Тодор Чонов и строителство Пламен Райчев. От понеделник вечер зоната пред автогара "Юг" е стеснена и движението се извършва по една лента в двете посоки.

В момента се премества различна инфраструктура, газ, вода, колектори, след което ще се затвори целият булевард, обясниха управниците. Проектът е част от изграждането на пробива под Централна гара, който ще свързва бул. "Васил Априлов" с улица "Димитър Талев" в Кючук Париж. Здравко Димитров не се ангажира с конкретен срок, но това това ще стане през пролетта.

"Срокът, с който местната власт се е ангажирала, е работата да приключи до 4 месеца, след което булевардът да бъде пуснат отново в нормален режим. След това ще започне работа по ремонта на Бетонния мост, който трябва да бъде повдигнат, заради железопътни изисквания. Държах да не се затваря Бетонния мост, докато не се приключи с дейностите по бул. Христо Ботев", заяви Димитров пред медиите.