10-годишният Дениз, който бе нахапан зверски от куче преди пет месеца, живее втори живот, благодарение на специалистите на Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. След дълго лечение и възстановяване детето вече ходи на училище, въпреки тежките травми получени при инцидента. Днес Дениз отново идва в лечебното заведение, но с усмивка и благодарност към своите спасители, съобщава БНТ.

В средата на юни Дениз е нахапан от куче от породата азиатски вълкодав в хасковското село Въгларово. Докаран e в Университетската болница "Свети Георги" със сериозни наранявания и с опасност за живота. И тук попада на своите спасители.

"Аз никога няма да го забравя този ден, ние може би за 5 минути събрахме огромен екип от хора, всички бяхме вкъщи, никой не знаеше за какво идва, това дете беше разкъсано, с несъвместими с живота травми", заяви проф. д-р Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ "Св. Георги".

Екипът от специалисти извършва сложна операция, която продължава часове наред.

"Бързата реакция спаси това дете, аз такова нещо за 30 години не съм виждала", допълни проф. д-р Пенка Стефанова.

След 7 дни в кома и 30-дневен престой в болницата, Дениз вече тича и ходи на училище.

"Аз съм като атракция на училището, всеки втори ме пита дали искам да му покажа раната, белезите", сподели Дениз.

"7 дни беше в кома, това бяха най-тежките моменти и вече като отвори очи бяхме по-спокойни", разказва Татяна, майка на Дениз.

Сестрата на Дениз посвещава стих на лекарите. След всичко, което преживява, не е изненада за какво мечтае момчето.

"Искам да стана хирург", казва Дениз.

Снимка: Скрийншот

Агресивните кучета вече не притесняват жителите на Въгларово, но делото срещу собственика им все още не е стартирало. А Дениз гледа напред и се опитва да забрави случилото се.