В детския свят вие сте днешните герои, които ще спасят света, а те отново ще могат да ходят на училище и да играят без маски. Това е написала в писмото до ръководството и медиците от "УМБАЛ-Пловдив" директорката на СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Пловдив, д-р Ирена Душкова.

Писмото е придружено с рисунки на учениците от I А клас, с които децата изразяват своята благодарност към медиците за всекидневната битка с коварния враг COVID-19.

На своите творби те са написали "Благодарим ви за вчера, за днес и за нашето бъдеще!", "Благодарим ви, че спасявате човешки животи!", "Обичаме ви!", "Хиляди сърца са с вас!", "Вие сте нашите супергерои!", хпредаде БНР.

В писмото г-жа Душкова посочва, че споделя тази детска инициатива с убеждението, че отговорното поведение по време на пандемия изисква не само спазване на мерките, но и зачитане труда на медиците на първа линия. Няма нищо по-искрено от детската усмивка и обич, а тези послания са изпълнени с признателност, пише директорката.

В края на писмото тя отправя пожелания и от педагогическия екип на СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Пловдив за здраве, кураж, сили и признание към труда на българската медицинска общност.

"От името на всички медици, останали на работа, искам да благодаря на тези деца, а и на всички, които ни подкрепят в тази война! БЛАГОДАРИМ ВИ!!!", заяви началникът на Спешно отделение в "УМБАЛ-Пловдив" д-р Ангел Миков.

Красивият жест на децата и искреното признание за труда на медиците трогна дълбоко целия колектив на "УМБАЛ-Пловдив". С такава истинска подкрепа ще спечелим и тази война, уверени са всички работещи в лечебното заведение.