От днес пътниците в градския транспорт на Пловдив разполагат с опцията в реално време да следят разписанието на всички линии, което се обновява на всеки 30 секунди. Услугата е достъпна online чрез специален сайт www.transport.plovdiv.bg, в който може да се влезе и през официалния сайт на общината.

В сайта на интерактивна карта може да се види точното разписание на автобусите, което се обновява през 30 секунди.Това оповести кметът Иван Тотев, който посочи и сумата за сглобяването на сайта и връзката му с джипиес системата за проследяване - 5500 лева. Зам.-кметът Александър Държиков пък онагледи търсенето в сайта, което може да става както по № на спирката, така и по линии и маршрути.

В първия случай кликането върху № на спирка показва номерата на автобусите, които минават през нея и съответно времето, което ни дели от следващия. Във втория отиваме на № на линията, след това на спирката, която ни интересува, и на екрана излиза след колко секунди или минути идва първото превозно средство, второто и т.н.