Нова транспортна фирма поема от днес обществения превоз на пътниците от 8 пловдивски села, съобщава БНР. Това става след като досегашният договор с превозвача "Хеброс бус" изтече в събота, но фирмата отказа едностранно да подпише споразумението. Наложи се администрацията на Община Родопи да реагира спешно и след проведени преговори се стигна до избора на новия превозвач - консорциумът ДАЗД "Марица Изток 2018".

Няколко дни, заради липсата на автобуси ползващите обществен транспорт жители на селата Цалапица, Златитрап, Брестовица, Оризари, Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево трябваше да се групират и да се придвижват с леки автомобили на познати до областния град.

От днес новата фирма поема курсовете.

С малки корекции се запазват старите разписания като те ще бъдат публикувани от кметовете и кметските наместници в социалните мрежи и на спирките по населените места.

Пътниците ще закупуват билети от шофьора. Карти ще бъдат издавани от офиса на фирмата-превозвач, който се намира в подлеза на автогара "Родопи" в Пловдив. Всички пътници, които имат вече издадени карти от "Хеброс бус" имат право да поискат парите си обратно от фирмата, уточняват от Община Родопи.