Автомобил се вряза в аптека в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Сигналът е получен на тел. 112 в 22.30 ч. снощи, съобщиха от областната дирекция на МВР. Пристигналият на ул. "Димитър Талев" автопатрул на сектор "Пътна полиция" установил, че лек автомобил BMW с кърджалийска регистация се е блъснал във витрините на аптеката. 20-годишният шофьор е прегледан от екип на спешна помощ и освободен за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол.

"Добре че няма жертви и пострадали, размина се само с материални щети. Тестовете за алкохол и наркотици на водача бяха отрицателни, но беше без колан. Обаче след случилото се ще трябва да добавим към наименованието на аптеката и думата "драйв", коментира пред "24 часа" собственикът на фармацевтичния обект Александър Харалампиев. След удара БМВ-то е със счупено предно стъкло.

Към момента няма официална информация какви са причините за възникването на катастрофата, но от снимки от инцидента се вижда, че пътната настилка е била мокра заради падналия във вечерните часове дъжд.

Един човек е загинал, а 29 са ранени при 22 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. В София ранените са трима - при две тежки и 29 леки произшествия. Няма загинали.

От началото на месеца катастрофите са 415 с 24 жертви и 529-ма ранени.

От началото на годината загиналите са 82-ма, а ранените 1691 - при 1365 тежки катастрофи.

При сравнение с данните за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 24 по-малко тази година.