Жена беше ударена по главата във входа си в Пловдив и откарана в балница, съобщиха от местната полиция.

Около 22.30 часа снощи на тел. 112 постъпило съобщение за жена в безпомощно състояние на междуетажна площадка в жилищен блок в квартал "Столипиново" в Пловдив. Пристигналият на адреса автопатрул на Шесто РУ установил самоличността на пострадалата, както и че била ударена с твърд предмет по главата от 56-годишен мъж.

Жената е откарана в болница и оставена под лекарско наблюдение. Нападателят й е отведен за едно денонощие в полицейския арест. Започнато е досъдебно производство за причинена средна телесна повреда - престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК. Предстои материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

Жител на Раковски пък е задържан за причинена телесна повреда на длъжностни лица. Към 10 часа вчера в районното управление постъпило съобщение, че двама служители от Общинска охрана са станали обект на агресия от страна на местен пастир. По предварителни данни, 60-годишният мъж бил установен в нарушение в зоната на градско сметище и след отправена му забележка и разразил се спор, той извадил нож и нанесъл леки наранявания на двамата служители.

След оказана медицинска помощ те са освободени за домашно лечение. Извършителят е отведен в полицейския арест. След доклад на случая в Районна прокуратура - Пловдив, е образувана проверка по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК.