Лекар пострада при катастрофа с линейка в Пловдив. Сигналът за катастрофата е постъпил в дежурната част на сектор "Пътна полиция" от диспечер на Центъра за спешна помощ, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Пловдив.

Според предварителните данни, на кръстовище до Мебелна къща на бул. "Асеновградско шосе" линейка с включена светлинна сигнализация преминала на червен сигнал на светофара. Последвал удар с преминаващ на зелен сигнал микробус.

От удара е пострадал лекарят в специализирания автомобил. За него и превозвания по спешност пациент към мястото са насочени други два екипа на спешна помощ. На място са полицейски служители.

Движението в района се осъществява без проблем, видя репортер на БТА.

Пострадалата докторка е настанена във Втора клиника по хирургия към Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Свети Георги" - Пловдив с контузия на гърди и корем, съобщиха от лечебното заведение. Състоянието ѝ не е тежко, но е оставена за наблюдение от специалистите. Пациентката, превозвана в линейката, е приета в Клиниката по вътрешни болести.

Двама души са загинали и 23-ма са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от пресцентъра на МВР. Тежките пътни инциденти са 19.

От началото на месец март при 381 тежки пътни произшествия са загинали 22-ма души и са ранени 483. От началото на 2024 г. 80 души са загинали и 1645 са ранени при 1331 пътнотранспортни произшествия. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 24 жертви на пътя по-малко.