Кметът на Пловдив Костадин Димитров обяви втори май за неучебен ден. Така почивните дни за учениците в града ще започнат от първи и ще продължат до шести май, включително. Кметът каза пред журналисти, че така се насърчават децата да четат повече.

Това е третият ден през настоящата учебна година, който Димитров обявява за неучебен, припомня БТА. Първите два дни бяха по време на грипната епидемия през февруари.

Кметът коментира и пътните ремонти в града. По думите му пробивът "Модър-Царевец" от понеделник ще е с Акт 15, но заради липсата на координация между фирмите движението няма да може да бъде отворено в близките две седмици. Причината е, че в района се изпълнява и проект на ВиК за изграждане на Южен обходен колектор, част от проекта за реконструкция и изграждане на водопроводната мрежа в града. Бави се изграждането на колектора в кръстовището между улиците "Солунска" и "Хаджи Димитър", обясни кметът и допълни, че фирмата не е спазила срока за завършване на обекта, който сама е дала.

Източното платно на бул. "Кукленско шосе" ще бъде с маркировка в края на седмицата, а от началото на следващата започва реконструкцията на западното. До десет дни ще приключи ремонтът на бул. "Рогошко шосе", след което ще се работи по археологическите разкопки на бул. "Брезовско шосе" и той отново ще бъде затворен, допълни зам.-кметът по строителството Тошо Пашов.