Изсъхнало дърво падна върху движещ се автомобил в центъра на Пловдив снощи и удари леко пресичаща на пешеходна пътека жена.

"С кучето, както се прибираме, на пешеходната пътека чух голям шум и изведнъж дървото пада върху пешеходната пътека. Нищо почти ми няма, само съм ожулена леко, но кучето още е стресирано. Аз също, все едно втори живот живея", разказва Радка Денкова.

Тя обясни пред БНТ, че преди години еколози на общината са отрязали някои клони на въпросното дърво, като другите са оценени като безопасни.

Щетите, нанесени върху автомобила при инцидента, се оценяват от собственика на около 3000 лв.

"Карам направо и за секунди видях как дървото се отчупва и пада върху мен и колата. най-дебелата част падна на стъкслото, има доста парчета паднали вътре в колата. Обадихме се на 112, които отказаха да пратят който и да е било. Попитаха колата дали е в движение, казах, че предполагам, че е в движение и те казаха, че щом е в движение, няма да пратят никой. Пренасочиха разговора, говориха с някой и д триста зора изпратиха пожарната и полицията дойдоха", разказва Векил Башев.

И двамата засегнати са категорични, че ще съдят общината.

Общо 7 сигнала за паднали дървета са обработили пожарникарите в града по време на бурята снощи. От общинското предприятие "Градини и паркове" са получени общо 17 сигнала за такива инцидента.

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап и на Асеновградско шосе.

И днес има предупреждения за опасно време в 17 области на страната  - жълт и оранжев код е в сила за Източна и Централна България. Синоптиците предупреждават за възможни интензивни валежи и гръмотевични бури и за опасност от наводнения.