Градската железница на Пловдив ще има 13 спирки, а през април предстои да се представи публично проектът, съобщи областният управител Ангел Стоев след работна среща с участието на местната власт и бизнеса. За това информират от пресцентъра на Областната администрация в Пловдив.

Изпълнението на проекта включва два етапа - изграждане на основния ринг на градската железница и изграждане на отклонения до отделни населени места. Тя ще свързва общините Пловдив, "Родопи", "Марица", Асеновград и Куклен и има шанс да бъде първата градска железница в страната, пише БТА.

Според решението на работната група спирките са: жп гара Асеновград, Маврудово, Крумово (с връзка към летище Пловдив), Югоизточна индустриална зона, Централна жп гара Пловдив, Пещерско шосе, бул. "Шести септември", Окръжна болница, жп гара Филипово, Индустриална зона Войводиново, Скутаре (индустриална зона), Радиново и Бенковски.

В началото на април се очаква да бъде готово техническото задание и да се изготви визуализация на бъдещите спирки от НКЖИ, за да може проектът да бъде представен и публично. Тогава предстои и нова среща на работната група.