Пиян чужденец е задържан в полицията за вандалски действия в автобуси от градския транспорт на Пловдив, съобщи полицията.

Сигналът е подаден тази сутрин в 6:10 часа на автобусна спирка до полицията в район "Тракия". 

50-годишният мъж, който бил в неадекватно състояние, счупил чистачката на автобус по линия № 93, с които след това счупил предно и страничното стъкло. Пострадали са стъклата и на автобус по линия 25, който също е бил спрял на спирката.  По чудо се е разминала без наранявания пътничка, която е седяла до страничния прозорец, когато мъжът го е потрошил, казаха от фирмата-превозвач пред БНТ.

Накрая чужденецът счупил стъкло и на маршрутка.

Шофьорът на единия от автобусите веднага изтичал до близкото районното управление в "Тракия", където подал сигнал, униформените светкавично са задържалия извършителя. При задържането му е оказал съпротива.  Срещу него се води бързо производство.

Потрошените автобуси са на "Автобусни превози" и на "Меритранс 2002". Оттам разказаха, че вандалът бил американски гражданин.

"Очевидно снощи се е напил от радост заради мача САЩ и Иран, където американците победиха с 1:0 на Световното в Катар, и тази сутрин още неизтрезнял, е нападнал автобусите", коментираха от двете фирми пред "24 часа".

Щетите по автобусите са големи.

Това е пореден вандалски акт в града. На 10 ноември автобус по линия № 12 беше обстрелян от двора на училище "Елин Пелин" във вечерните часове. За щастие в него не е имало пътници.