Става въпрос за казус от 2009 година, когато фирма „Здравец" осъжда общината за 4220 лева и Величко Апостолов блокира общинските сметки, за да изтегли парите, съобщи Дарик радио.

Междувременно той изисква удостоверение от НАП, според което общината дължи и 3,6 млн. лева за осигуровки на служители и присъединява тази сума към общия иск на фирма „Здравец". Въз основа на общата сума Апостолов изчислява и изтегля от общинските сметки хонорар в размер на 86 000 лева. Впоследствие обаче се оказва, че удостоверението на НАП е сгрешено и общината не дължи никакви пари за осигуровки, следователно на Величко Апостолов се полага хонорар само за първоначалната сума от 4220 лева.

Въпреки това той не връща хонорара и общината му е изпратила 2 покани за доброволно връщане на парите с лихвите. На въпрос защо чак сега се обявява този казус, Александър Долев обясни, че случаят е бил прикриван от служител в правния отдел на общината. В момента се води вътрешно разследване кой точно е той. Когато стане ясна самоличността на служителя, ще последва уволнение, категоричен бе Долев.

Главният юрист на община Пловдив Савина Петкова беше в листата за общински съветници на Величко Апостолов по време на избори 2011