За близо година Манчо Гълъбов преминал от коронарография през ампутация на десния крак, за да се стигне до множество усложнения, довели до смъртта му на 8 юли. Като причина за леталния изход в смъртния акт е посочен гноен сепсис.

Предстои завеждане на дело от страна на съпругата на починалия, каза още Хасърджиев.

На 9 юни миналата година Манчо Гълъбов влязъл в частна болница „Пълмед” за коронарография. Изписали го на 11 юни. В епикризата пише, че е в добро общо състояние. Мъжът припада на излизане от болницата. Лекарите го връщат, констатират висока температура и назначават антибиотично лечение. Те се опитват да прикрият написаното в епикризата, като я унищожават, казаха от пациентската организация.

Близките на Манчо обаче пазят копие от нея и пишат жалба до Националната пациентска организация. Оттам назначават проверка в болницата и сезират Изпълнителна агенция „Медицински одит”. От агенцията констатират редица нарушения при лечението на Гълъбов. Болницата е санкционирана с глоби.След редица усложнения на 10 септември миналата година се налага ампутация на десния крак на Гълъбов. Съпругата му отново сезира агенция „Медицински одит”.

Междувременно започва сагата с обикаляне по различни болници в Пловдив. По думите на Хасърджиев, се налага намеса на полицията и прокуратурата, за да може пациентът да бъде приет в болнично заведение. На 8 юли тази година Гълъбов е починал в Университетска болница „Св. Георги”-Пловдив. В смъртния акт като причина за смъртта е записан гноен сепсис.

Според Хасърджиев от болницата са бавели издаването на епикризата и съответния акт. След намеса на адвокати в началото на август близките са получили документите. За случая ще бъде сезирана прокуратурата в Пловдив, категоричен бе Хасърджиев.