Пловдивчанин направи фурор с кисело мляко в САЩ
Българското кисело мляко "Тримона” предизвиква фурор в САЩ. То е избрано за млечен продукт номер 1 в класацията Dairy Foods’ 2016 Best New Dairy Products в САЩ.
Dairy Foods е специализирано издание за млечната индустрия в САЩ, което следи новите тенденции и технологии в бранша.
Киселото мляко "Тримона" се произвежда в околностите на Ню Йорк, където се оказва, че бактерията Lactobacillus bulgaricus вирее отлично. Компанията е основана от Атанас Вълев и носи името на родния му град Пловдив.
Предприемчивият българин е успял да наложи продуктите си в търговската мрежа в Америка, а клиентите му са се увеличили стремглаво не само заради вкуса, но и заради факта, че е био.
"Българското кисело мляко "Тримона" вече се продава в около 600 магазина, основно по източното и западното крайбрежие", заяви пред OFFNews собственикът на марката Атанас Вълев.
Американското българско кисело мляко е органично и пълномаслено. С каймак. Кравите, които дават млякото за него, пасат тучна зелена тревица, а не се тъпчат с фуражи. Леко резливо е и всеки, който го е опитал казва, че е по-истинско от киселите млека в България.
То си проправя път зад океана в остра конкуренция с гръцкото цедено мляко и все по-често постига пазарни успехи като органичен и здравословен продукт без ГМО. Дори и рекламният слоган на "Тримона" гласи "Нека гърците си имат техните философи, киселото мляко оставете на нас".