В комитета членуват бивши и сегашни ученици, родители, както и учители. Те смятат, че не трябва да се прекъсва принудително професионалната дейност на директорката, която е допринесла много със свои проекти и с намиране на спонсори за развитие на училището, предаде БТА. Комитетът настояват Юрдекова да запази поста си до септември 2010 година, когато ще се чества 100 годишнината на училището.
Регионалния инспекторат по образованието е задължен да връчи предизвестие за пенсиониране на Юлия Юрдекова, изтъкна директорът на Регионалния инспекторат Александър Буздрев. В момента тя е с удължени болнични и има спор дали документът може да й се връчи при това положение, добави той. По думите му директорката ще може да продължи работата си след пенсионирането до провеждане на конкурс за нейния пост. Той не уточни какъв е срокът за това.
Юлия Юрдекова е директор на Търговската гимназия след 1989 г. В трудните години на прехода училището отстоява позициите си - разширява сградния фонд, възстанови името на Търговската гимназия, модернизира програмите си, достойно отбеляза 90 - та си годишнина с Почетния знак на град Пловдив - утвърждава се като едно от най - престижните училища в града.
ИЗБРАНО