Наред с имотите в списъка за бъдеща продан са и бивши селскостопански постройки, които също са собственост на съпрузите Рашкови.

Още на 16 септември инспектори от НАП, митнически служители и полиция с вещо лице са огледали поземлените имоти и постройките, върху които има обезпечителни мерки за принудително събиране на данъци и осигуровки.

В същия ден данъчните са описали и двете къщи на Рашкови в селото. Едната на ул. „Марица” е първата къща на Кирил Рашков в Катуница, която през годините е била достроявана незаконно. Вторият палат на ул. „Ягода” е собственост на дъщерята Събка Рашкова.

Междувременно стана ясно, че внукът на Кирил Рашков – Ангел, който лежа в затвора за рушвет на пътни полицаи и шофиране без книжка, е бил засечен в пункт за скрап.

„Идват с микробуси, товарят някакви метали и ги изнасят, за да ги продават за скрап”, казаха местни хора.

Именно заради появилите се информации, че Рашкови изнасят нещо от спиртоварната, в Катуница бе изпратен митнически екип.

Целта на проверката е да се види дали Рашкови действително пазят спиртоварната или я "обезкостяват" тайно от новия й собственик в лицето на държавата.