Това става ясно от резултатите от първото класиране на седмокласниците за елитните гимназии, съобщи в. "Марица".
Със същия максимален бал е първият приет в Математическата гимназия в специалност „Системно програмиране с английски език”.

Паралелката "Компютърна графика" с английски език в Математическата гимназия е най- висок бал като последният приет е с 35. 437 .

В нито едно от 11-те най-предпочитани училища максималният бал не е под 35.500. На трето място е немският език в ЕГ „Пловдив” с бал 35.700.

Следват 1049 молби за Хуманитарната гимназия с английски и 1034 - за ЕГ "Иван Вазов" с немски. След това желанията се подреждат така: ЕГ "Пловдив" с немски, Френската с английски, ЕГ "Иван Вазов" с испански, Математическата с английски и ЕГ "Иван Вазов" с италиански.

За първа година в Пловдив ще се учи китайски във Френската гимназия, където максималният бал за момичета е 32. 926, а за момчета е паднал до 30.376. Има 5 паралелки, в които е класирано по едно дете повече над максимума от 26, заради равен бал. Това са ученици в ЕГ "Пловдив", ЕГ "Иван Вазов" и Френската. Близнаците и чужденците ще бъдат записвани над план-приема, така че няма да има ощетени, обясниха от инспектората.