Има четири видеозаписа на катастрофата с прегазеното на автобусна спирка 16-годишно момиче, съобщи говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев, цитиран от БТА и Дарик.

Три от записите са от видеокамери на МВР, а четвъртият е предоставен от собственик на заведение в района на произшествието, който вече е разпитан.

Прокуратурата разполага с този запис от 31-ви май. На него се вижда как жълтият автомобил минава на червен сигнал. Видеото бе публикувано в интернет през почивните дни. Техническа експертиза ще доказва неговата автентичност.

Прокуратурата може да даде категорично становище за светлинния сигнал на светофара като има резултатите от назначената тройна автотехническа експертиза. Крайният срок за изготвянето й изтича на 27-и юни.

Срещу Боскос А. е образувано досъдебно производство за причинена по непредпазливост средна телесна повреда вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата. Той е на свобода под гаранция от 3000 лв.

Чужденецът е поискал разрешение от прокуратурата да пътува до Гърция в периода от 31 май до 13 юни, и го е получил.
На този етап срещу другия шофьор - Васил К., който вероятно е отнел предимството на "Нисана"-а в кръстовището и го е ударил, не е повдигнато обвинение.

Продължава събирането на доказателства и разпитите на свидетели, част от които са очевидци на инцидента, каза още прокурор Илиев. Преценено е, че това засега това няма да попречи на разследването и на този етап няма основание за промяна в мярката му.
"По никакъв начин не е оказвано влияние върху разследващите, включително и върху прокуратурата", категоричен е Илиев.

По думите му има много разпитани свидетели и предстоят още разпити.

На 19 май гръцкият студент връхлетя на автобусна спирка в Пловдив и премаза от кръста надолу 16-годишната ученичка Катя Матеева. Той е шофирал със скорост над 100 км/час.


Още по темата вижте тук >>