Точното им местоположение е в село Аканджиево, намиращо се на 8 километра северно от град Белово, в южните склонове на Средна гора. И сградата и парцелът към него са в регулация, и се продават в комплект с първоначална цена 80 000 лева.

До продажба от страна на НАП се стига, след като преди време, неработещото вече училище е купено от частник с идеята да преоборудва сградата и да развие производствен бизнес в нея. Тъй като това не се случва, а междувременно фирмата на частника задлъжнява към бюджета с неплатени данъци и осигуровки, се налага обезпечаване на имуществото й и принудително събиране на дължимите суми.

Сградата е едноетажна, от полумасивна конструкция, с осигурено водоснабдяване и локално топлозахранване. Намира се в близост до кметството в селото, което е пък на няколко километра от минерален извор „Топлата вода". Край Аканджиево освен това има залежи на железни руди.

Според запознати, в района има изключително добри условия за развитие на животновъдство, овощарство, лозарство и зеленчукопроизводство, а самият имот е подходящ за административни и търговски цели.