4-годишната Велиана Велиславова Илиева е дете, което преди една година се запознава с болката. Тогава става ясно, че има тумор. Точната диагноза е "Тумор на Виумс". Веднага е направена операция и е отстранен единият бъбрек заедно с огромен тумор - 25 см.

Само 3 месеца след приключването на химиотерапията коварният тумор се появява на другия бъбрек. Направена е втора операция, туморът е премахнат, но на хистологията излиза, че и здравата тъкан е с ракови клетки.

Предстои й тежка хирургична интервенция - трансплантация на бъбрек.

Необходимата сума е непосилна за семейството. Колегите на бащата на Вели - Велислав, ръководството и всички служители на ТП "ДГС Белово", събират дарения, които предоставят за предстоящата операция. От Югозападното държавно предприятие също отпускат средства. В кампанията се включват и други държавни горски и ловни стопанства в обхвата на ЮЗДП.

"Обръщаме се към всички хора, с молба и надежда, че на прага на един от най-значимите дни в Християнския календар - Великден, ще отворите сърцата си и ще помогнем заедно на Вели. Да има детство и бъдеще! Да подадем ръка! Да помогнем на едно малко слънчице да живее! Да помогнем на едни родители да се радват на детето си! Благодарим от сърце!", призоваха от призоваха от горското предприятие.

Банкова сметка : IBAN BG12CECB979010G4492500

Титуляр: Анна Петрова Миткова - майка