Бягството на змия от зоомагазин в търговски център в Пловдив стана сред най-обсъжданите теми в социалните мрежи.

Някои от потребителите подходиха с чувство за хумор към създалата се ситуация, която вчера притесни търговците и посетителите на мола и доведе до отцепването на цял етаж в търсене на влечугото, съобщи bTV. 

Някои потребители на Фейсбук се заиграха с афишите на популярни филми и направиха колажи:

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Други се пошегуваха и подкрепиха змията, слагайки станалия популярен надпис "Je Suis" върху снимка:

Снимка: Facebook

Трети "издирваха" жена си в пловдивския мол:

Снимка: Facebook

А четвърти бяха "предизвикани" с въпрос какъв вид е змията беглец:

Снимка: Facebook

Някои дори се сетиха за култовата реплика за Сиси боата от филма "Опасен чар":

Снимка: Facebook

Не липсваха и шеги от рода на:

Снимка: Facebook

Собственикът на змията разказа, че тя е била само временно в магазина. Купил я за личната си колекция в края на миналата седмица. Той обясни, че е жълта парагвайска анаконда, която е вид боа. Дълга е около 1,80 метра и тежи около 5 кг. Специфично за жълтата анаконда е, че обича водата. Влечугото не е отровно, но когато бъде притеснено, може да захапе силно.

Специалистите посъветваха при сблъсък със змия да не правим резки движения и да не се паникьосваме.

Инцидентът предизвика въпроси - как и при какви условия може да гледаме змия вкъщи и законна ли е онлайн търговията на влечугите?

Напълно възможно и забавно - така Николай Петров определя отглеждането на змии в домашни условия. Собственик е на цели 15.

Освен от зоомагазин, змия може да се купи и в интернет. Само за 10 минути екип на телевизията я открил повече от 30 активни обяви. Цените са от 90 до над 500 лева.

Снимка: bTV

Един от продавачите обяснява, че неговият питон е купен от зоомагазин без документи. За Министерството на околната среда обаче такива собственици са в нарушение.

Снимка: bTV

Продажбата на змии в интернет не е незаконна, но редовно се наблюдават измами. Търсенето и предлагането на екзотични животни в интернет обаче става все по-разпространено.