Училищата, които бяха затворени заради тежката зимна обстановка в последните два дни, възобновяват присъственото обучение от сряда, съобщи Министерството на образованието и науката (МОН).

Във всички области на страната ситуацията се нормализира като се отстраняват проблемите, свързани с прекъсване на електроподаването и непроходими пътища.

Единствено в три училища утрешният ден (сряда, 29 ноември) е обявен неучебен. Две от тях са в област Бургас - Средно училище "Елин Пелин" в село Руен и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Порой, община Поморие. Третото е ОУ "Христо Ботев" в село Горни Лом в област Видин.

Едно училище в страната ще провежда в сряда обучение от разстояние в електронна среда - ОУ "Климент Охридски" в Сталийска махала в община Лом. Причината е повреда на отоплителната инсталация, вследствие на прекъснатото електрозахранване. Очаква се до края на утрешния ден тя да бъде отстранена. Ако това не се случи, училището има готовност да продължi онлайн обучението и в четвъртък.

В сряда, 29 ноември, са затворени и две детски градини - в Безденица и Смоляновци в община Монтана.

За 55 училища в седем области вторник (28 ноември) беше неучебен ден заради усложнената обстановка - непроходими пътища, липса на ток, прекъснат интернет, скъсани жици и други. В други 17 училища бе обявено обучение от разстояние в електронна среда, съобщи вчера пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

В понеделник, 27 ноември, учениците от над 280 училища в тринадесет области на страната не бяха на училище заради усложнената обстановка - липса на ток, прекъснат интернет, скъсани жици, непроходими пътища и други. Решенията бяха взети в неделя от областните кризисни щабове, от областните управители и от кметове на общини.