Съдът отмени определението на Софийския градски съд от 10 май. 2017 г. С него бе постановено предсрочно условно освобождаване на Ивайло Ефтимов от изтърпяване на останалата част от наказанието по делото „Наглите”. 

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на протестиране.  

Ивайло Евтимов беше осъден с още няколко други за поредица отвличания и задържан при акция, наречена "Наглите".

Любомир Димитров-Гребеца от бандата за отвличания също не бе освободен от Софийски апелативен съд. На първа инстанция Софийският градски съд също бе одобрил искането му да бъде предсрочно пуснат на свобода близо година и осем месеца преди изтичане на присъдата му.

Оказа се, че Гребеца, както и съучастникът му Ивайло Евтимов-Йожи, са се възползвали от поправка в закона, влязла в сила в последните дни на предишния парламент. С нея всеки осъден може сам да поиска предсрочно освобождаване, а не както беше преди - само по предложение на управата на затвора или на прокуратурата. 

Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца са осъдени за 12 отвличания. Двамата бяха арестувани от полицията през декември 2009 г.  Йожи получи 18 години затвор, а Гребеца – 10. След осем години зад решетките те поискаха да излязат на свобода, но след вдигналия се медиен шум, Софийски апелативен съд ги остави зад решетките.