"Армагедонът продължава.... Голяма вълна, в МБАЛ е пълно, персоналът е на края на силите си...нещата са повече от сериозни". Това написа в профила си във Фейсбук общопрактикуващият лекар от Шумен д-р Милен Чолаков, който вече десет дни се лекува в болницата, след като е диагностициран с коронавирус.

Най-вероятно лекарят се е заразил от свой пациент. От началото на епидемията, д-р Чолаков работи като доброволец в шуменската болница и в Спешна помощ. 

Публикуваме емоционалния пост на 58-годишния медик без редакторска намеса: 

"10 ден от лечението в МБАЛ-Шумен....след 3-4 дни подобрение, отново влошаване, температура, болки в гърди, задух, кислороден глад...от Рьо-сериозна двустранна Ковид пневмония....смяна на терапия, Ремдесивир....търси се реконвалесцентна плазма.....

Казват така протича болестта....

Още ли не вярвате.....

Къде е Доц Мангъров и Шуменският му еквивалент...великия ОПЛ-местен философ...дето много знаят...да се консултираме....

Спазвайте препоръките на Националния оперативен щаб, не позволявайте да Ви подвеждат!

Пазете себе си и другите...."

Д-р Милен Чолаков е роден на 26 март 1962 г. Завършил е Медицинския университет във Варна. Специалист по педиатрия, детска кардиология и ревматология, завършил е и здравен мениджмънт. Семеен лекар с дълъг стаж в Шумен. Председател на местната Асоциация на общопрактикуващите лекари от 2006 г. Съпругата му д-р Тереза Чолакова е специалист по епидемиология и инфекциозни болести.