Всеки може да промени всичко - вече 11 година го доказват историите на над 500 млади, смели жени и мъже в проекта на Дарик радио - "40 до 40". Те създават малки и големи неща, променят статуквото, пълни са с идеи, мислещи и креативни, работещи за подема на България.

Ако познавате такива млади българи разкажете за тях до 19 юли 2024 г. в сайта на проекта.

Търсят се 40 българи до 40 години в сферата на:

- Изкуство и култура

- Наука, технологии, изобретения

- Медицина

- Околна среда

- Образование

- Спорт

- Бизнес и предприемачество

- Социални дейности

- Доброволчество

- Правата на човека

40-те българи до 40 години трябва да бъдат онези, които имат оригинални идеи и ги реализират успешно, работят в различни сфери на обществения и делови живот, вдъхновяват ни и - не са медийно известни. Търсим онези визионери, които са пример за успех и развиват обществото ни в правилната посока. Личността, която издигате не трябва да е навършила 41 години до деня на номинацията. Приемат се и екипни номинации.

Кой може да номинира личности за участие в проекта?

Всеки има възможност да номинира личност (или сам себе си), чиято история смята, че трябва да бъде споделени, а самите те са в полза на обществото и средата около нас. Номинационната форма за сезон 11 ще е отворена на официалния сайт на проекта от 10.06.2024 г. до 19.07.2024 г.

Как се избират 40-те души в България?

Българите на възраст до 40 години се избират от авторитетно жури. Журито се състои от професионалисти в различни сфери на бизнеса и обществения живот. Може да видите кои са членове тук.

Те ще отличат финалистите по предварително изработени критерии. Финално избраните 40 млади хора няма да са класирани от 1 до 40.

Етапи на реализиране на проекта:

--> Номинации

От 10.06.2024 г. до 19.07.2024 г.

Публичните номинации се извършват на платформата.

--> Среща на журито

Внимателен преглед на всички номинации и избор на новите 40 личности.

--> Интервюта в ефира на Дарик радио

Август - септември 2024 - всеки ден, по един от новите 40 до 40 ще бъде предсатвен в ефира на Дарик и в сайтовете darikradio.bg и darik.bg.

Парти в чест на новите 40

Октомври 2024: партито за новите 40, на което се раздават подаръци и печатно издание с лицата на всички тях.