Това твърди майката на 16-годишния тийнейджър Елизабет Михайлова, цитирана от Novsport.

Скандалът с баща и син Галеви стана на 30 януари, когато футболният бос и компанията му пребиха двама души от охраната на лифта на Боровец, защото не пускали сина му да се качи без билет.

"Синът ми е местно дете, кара ски всяка зима и винаги му купуваме карта. Когато става инцидентът, той си е бил забравил картата, обяснил е това на охранителите, но те са го обиждали и дори са го удряли", разказа бившата съпруга на Галев по bTV.

Според Михайлова човек, който работи от миналата година на лифта е казал, че това е детето на Юрий Галев, но тогава са се чули доста нецензурни изрази.
На камерата е даден боя, когато е дошъл вече бащата с други хора. Но знаейки че е имало камери охраната са го дръпнали встрани, може би където няма да бъде видян от камерите. Синът ми е бит от охраната на лифта, той има медицинско за това, твърди майката, цитирана от bTV.

Според нея синът й се е обадил на баща си именно, защото е бил бит. След като бил задържан в районното, бил вързан с белезници за една врата в коридор и там стоял 30 часа.
"Той е на 16 години и никой няма право да го заключи в килия. Заради това е бил държан в коридора, където обаче е имало счупено стъкло, при температура от  минус 15 градуса Юри е вдигнал температура", твърди майката.

По думите й барети от София са отишли в Самоков специално заради сина й.
"Те са го били, ритали, сега е със сериозни наранявания, защото е бил съборен на земята", казва още Михайлова.
Тя е категорична, че ще подаде жалба заради побоя на униформените над сина й. Цялата история около сина си тя научила снощи, когато го довела в София, където живеят.
"Юри е съвсем нормален тийнейджър, учи в Руската гимназия", каза още тя.