Преподавател от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица е бил ухапан от змия. Това е вторият случай в града само за последните две седмици, съобщи "Борба".

Инцидентът се е случил в неделя, докато човекът разчиствал междублоковото пространство на улица "Мано Тодоров" 32. Влечугото забило зъби в ръката да мъжа, а той не разбрал какво точно се е случило, тъй като помисли, че се е убол на трън от храстите. Няколко часа по-късно забелязал зачервяването и вдлъбнатините в кожата от захапката на змията.

На мъжа е поставена инжекция със специален серум в Спешна помощ в Горна Оряховица. Според медиците, тъй като няма признаци за интоксикация вероятно става дума за неотровна змия.

На 12 май змия ухапа млада жена, излязла на разходка с 3-месечното си бебе и домашния любимец в Горна Оряховица. Инцидентът е станал на голяма поляна близо до детска площадка в кв."Пролет".  Докато се разхождала с кучето и бебето, жената нагазила в тревата, когато усетила силна болка в левия крак. Незабавно потърсила медицинска помощ. Поставен й е серум.