В останалата част на страната, макар ниски, температурите през предстоящата нощ вече няма да са толкова ниски и ще са предимно от минус 8-9 до минус 12-13 градуса, по-ниски все още само в северозападните райони и някои места в Тракия.

Утре повишението на температурите ще продължи и по Черноморието и в крайните южни райони са възможни стойности до плюс 1-2 градуса, а във вътрешността на страната - от около минус 10 в северозападните райони, до минус 2,3 на юг и изток.

В петък минималните температури ще са от минус 3 до минус 8 градуса, на северозапад до минус 10, 12, а дневните от минус 3 до плюс 2, отново по-ниски на северозапад.

Утре и в петък на места в южните и източни райони снегът е възможно да преминава в дъжд и в този случай са възможни опасни поледици.

През почивните дни температурите ще останат около обичайните за месеца. Сутрин от минус 6, минус 8 в северозападните райони, до 2-3 градуса на юг. Дневните ще са от минус 2, минус 3 на северозапад до 4-5 градуса над нулата на изток и юг. Ще превалява слабо - в южните и източни райони дъжд, а на северозапад - сняг.

Към края на неделния ден и през нощта срещу понеделник от северозапад отново ще започне да нахлува по-студен въздух и температурите да се понижават.

В понеделник валежите ще се активизират и над страната отново ще вали сняг, по-обилен над югоизточната половина на страната.

В планините през следващите дни ще бъде студено, в някои дни - много студено, с превалявания от сняг. На 1200 метра надморска височина температурите утре през деня ще са около минус 13, от петък до понеделник - около минус 5, като малко по-меко ще бъде в неделя, а от вторник отново ще се понижават.

Вижте детайлна прогноза за времето