На 27 декември внезапно почина журналистът и преподавател доц. д-р Ясен Бориславов, съобщават на сайта си от Факултета по журналистика и масови комуникации (ФЖМК) на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

"Неговите текстове покоряват с огромна ерудиция, остро перо, изящен хумор и ясна гражданска позиция. С кончината на Ясен Бориславов губим един обичан преподавател, проникновен изследовател на историята на българската журналистика и прекрасен човек", заявяват от ФЖМК, цитирани от БТА.

Един от най-уважаваните съвременни журналисти и публицисти, Ясен Бориславов, беше постоянен колумнист на в. "Сега", негови статии са публикувани във в. "24 часа", в. "Труд", в. "Култура", сп. "Бакхус", сп. "Плейбой", сп. "Християнство и култура", сп. "Мениджър" и много други, посочват още от факултета.

Роден е на 5.09.1964 г. в град Шумен в семейство на журналисти. Завършил е специалност "Журналистика" и специалност "История" в Софийския университет. Доктор по "История на българската журналистика", доцент и дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация.

Автор е на книгите "Боб и метафизика. Кулинарно-исторически етюди", "Виното. Българска енциклопедия", "Българската журналистика между двете световни войни (1919-1939)", "Естествена история на българския смях", "Българският хумористично-сатиричен периодичен печат между двете световни войни".