За ужасяваща мизерия и липса на медицинска грижа в COVID-отделението на видинската болница "Света Петка" сигнализираха в социалната мрежа жители на Видин, които са разпратили потресаващо видео на медиите.

На кадри, снимани очевидно с телефон от посетител в лечебното заведение, и публикувани във фейсбук групата "Видяно във Видин", се виждат чисто голи пациенти, един от които уринира в коридора - в кашон. 

Заснелият клипа твърди също, че вратата на отделението е отворена и достъпът е свободен.

Не става ясно кога е направено видеото.

Медицинският персонал, който е на смяна в отделението, се състои от лекар, две медицински сестри и двама санитари, съобщава Bulgaria ON AIR.

В коридора има сбутани празни легла с нахвърляни матраци, виждат се и струпани бутилки с кислород. Видеото показва и ужасно занемарената материална база на лечебното заведение.

 "Срам и позор ! Уж сме в XXI век и Европа, а тук времето е спряло, лекарите са под всякаква критика, хигиената също в цялата болница, не само в това отделение!", реагират хората в социалната мрежа.

"Препратих го на доста хора. Дано някой обърне внимание, защото това се нарича геноцид", пише друга жена от Видин.

"Толкова грозно, толкова жалко и трагично! Животни не се гледат така!?!? Беше ме срам да го гледам. Не искам да повярвам, отказвам!", реагира трета потребителка на групата "Видяно във Видин" на потресаващите кадри.

Скрийншот: Фейсбук, група Видяно във Видин