17 нови случая са регистрирани през днешния ден. По този начин общият брой на болните с коронавирус у нас става 293. Това съобщи на ежедневния си брифин председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

13 от новите случаи са в София. В Сливен има още един болен - съпругата на първия заразен. Останалите са в Пловдив, Пазарджик и Варна.

Проф. Мутафчийски допълни, че общо 13 души, които са били настанени за болнично лечение, вече са изписани.

"Днес от "Пирогов" е изписан един пациент, така че общият брой на изписаните там става 9 души. От ВМА са изписани четирима, които все още не са с отрицателни проби, но са с добри характеристики и са оставени на домашно лечение. В спешния институт има петима интубирани, един е интубиран в УМБАЛ "Света Анна" в София, а трима в тежко състояние са интубирани в МБАЛ-Благоевград", обясни шефът на Оперативния щаб.

По думите на проф. Мутафчийски, медицинският персонал, който е заразен, но основно при пътувания, а не заради работата с болни пациенти, наброява 13 души.

Общо в страната 99 души са в болница, от които 53 са в софийски болници. Деца няма приети на болнично лечение.

"Имаме двама души от МВР заразени, не сме го отричали. Навсякъде, където има интензивно събиране на хора, районните управления и болниците са такива, се извършва дезинфекция", заяви в отговор на въпрос Венцислав Мутафчийски.