Възстановено е движението по "Дунав мост" при Русе, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът се осъществяваше двупосочно в една лента заради авария с тежкотоварен камион преди табелата за Румъния около 03:00 часа през нощта, припомня БТА. Превозното средство се усуква и блокира трафика и в двете посоки. По данни от тахографа на камиона с турска регистрация, шофьорът е карал по моста с 68 км/ч при ограничение на скоростта до 40 км/ч. При пътния инцидент бяха повредени част от ограничителните системи и парапетите на моста.

По-рано днес от Областното пътно управление в Русе съобщиха, че е започнало пропускането на леките автомобили по съоръжението, за да се изтегли образувалата се колона от автомобили.

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на сайта си. Информацията е към 18:00 часа.

По границата със Сърбия интензивен е трафикът на гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) "Калотина" на изход за леки автомобили.

Граничните проверки на пункта се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 5 работни места за излизащи леки коли. На "Калотина" се извършва ремонт и се налага временно стесняване на пътните платна. От "Гранична полиция" допълват, че тази временна организация може да удължи времето за преминаване, особено през празничните дни. Препоръката е да се използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: "Брегово", "Връшка чука", "Стрезимировци" и "Олтоманци".

Интензивен е и трафикът на пунктовете "Дуранкулак" и "Кардам" за товарни автомобили на изход. На границата с Румъния, със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на северната ни съседка, до 31 август през граничния пункт "Вама веке", съпределен на българския ГКПП "Дуранкулак", е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

Трафикът на ГКПП "Капитан Андреево" на границата с Република Турция е интензивен на вход за леки автомобили.

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От "Гранична полиция" препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен пунктовете "Кулата" и "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.