Въздухът в София се прочисти по време на великденските празници и това даде възможност за необикновени гледки. За целта екипът на агенция БУЛФОТО експериментира с ултра дългофокусен обектив AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR и успя да събере в един кадър сградите от булевард "България" и "Цариградско шосе", а в друг - НДК, Милениум център, мол Сердика и летището.

Гледката към Витоша също е удивителна.

Вече трети ден София е затворена до второ нареждане. Това се случи, след като хиляди софиянци нарушиха всякакви противоепидемични мерки и тръгнаха към села и вили.

Още снимки вижте тук >>>

"Днес в Министерски съвет с колегите от Щаба и министър-председателя ще начертаем мерките за прибиране на софиянци и ще преценим как ще продължим след празниците", заяви вътрешният министър Младен Маринов.

"Придвижването става само в определени времеви прозорци - сутрин между 6.00 ч. и 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук", поясни той.